Hvad er et webhotel?

Et webhotel er der, hvor din hjemmeside er hostet, og det er det, der står for at holde din hjemmeside på internettet, så potentielle kunder og besøgende kan finde den. Ikke nok med at din et webhotel sørger for, at din hjemmeside er online, så er det ofte også det, der står for din e-mail, hvis du har en e-mailadresse opsat på dit domæne. Du får nedenfor et par gode råd til, når du skal vælge dit webhotel.

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du skal på jagt efter webhotel, er det selvfølgelig essentielt, at du finder et godt webhotel, der ikke er nede hele tiden. Vi anbefaler her på Findhosting.dk, at du kigger efter et webhotel med den højest mulige oppetid. Ingen udbydere tilbyder og reklamerer med en oppetid på 100%. Det er ikke teknisk muligt, og det ville være at love for meget.

Man kan som sådan ikke sige, at et webhotel er godt. Det kommer nemlig helt an på, hvilke behov du har, hvor stor din hjemmeside er og så videre. Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på, hvor meget plads du har behov for på dit webhotel. Mange er afhængige af sin hjemmeside. Det kan være bloggere, virksomheder og så videre, og derfor er det vigtigt, at du kan komme i kontakt med din udbyder, hvis der skulle opstå tekniske problemer. Kig derfor altid på kundeserviceniveauet og tjek også gerne selskabet ud på Trustpilot med mere.

Hvad er et godt webhotel?

Et godt webhotel, er et der holder din hjemmeside online så meget som overhovedet muligt. De fleste udbyder lover ikke 100% oppetid, fordi de simpelthen ikke er teknisk muligt at stille den slags garantier. Samtidigt er et godt webhotel et, hvor der er plads til dine behov og hvor der er mulighed for at opnår tilfredsstillende service.

Forskellige begreber

Når skal finde dit nye webhotel, så vil der være en række fagbegreber, du kommer til at støde på. Det kan som ikke webkyndig være svært at vide præcist, hvad de betyder, og derfor kommer vi nedenfor med nogle af de vigtigste, du skal kende til.

Domæne
hvad er et webhotelEt domæne er din hjemmesideadresse. Dette skal du have, hvis din hjemmeside skal være synlig på internettet. Man lejer et domæne ved DK-Hostmaster og hoster hos en udbyder. Der findes flere forskellige typer af domæne, der findes selvfølgelig .dk, .com og så findes der også en række andre domæner som for eksempel .guru.

Prisen er afhængig af hvilket domæne, du skal have på din hjemmesiden. Priserne starter fra 35 kroner og ender ofte omkring 100 kroner, medmindre det er de udenlandske. Efter du har køb domænet, betaler man en årlig leje, såfremt man ønsker at beholde domænet.

Subdomæne
Et subdomæne er et slags underdomæne til dit hoveddomæne. I vores tilfælde er vores domæne Findhosting.dk. Skulle vi have et subdomæne, kunne for eksempel se sådan her ud shop.findhosting.dk. Fidusen med et subdomæne er, at man kan ligge noget helt andet indhold på sådan et domæne, og det er altså rigtig godt, hvis man skal have flere forskellige sider under samme domæne.

MySQL + MSSQL-database
MySQL og MSSQL databaser kan bruges til flere forskellige ting. Mange hjemmeside systemer er bygget op omkring databaser som disse. Det fungerer på den måde at tekst, indhold og så videre hentes fra databasen og vises på hjemmesiden.