Hvordan laver man en webshop?

I denne artikel lærer du, hvordan du laver en webshop i systemet Shopify. Shopify er et system fra Canada, der på lynets hast er blevet kendt, og som i dag benyttes mange hundredetusinde webshops på verdensplan. Shopify er enormt brugervenligt, og har du ikke den største tekniske viden, kan du komme rigtig langt med Shopify.

Hvorfor vælge Shopify?

Jeg anbefaler at vælge Shopify af følgende årsager:

 • Stort udvalg i konverteringsvenlige og responsive temaer
 • Let at have med at gøre i den daglige drift
 • Mulighed for lagerstyring
 • Integrationer med de største email systemer, regnskabssystemer og betalingsløsninger
 • Du kan styre din webshop fra både pc, Ipad og Iphone
 • God og hurtig kundeservice
 • Gode muligheder for søgemaskineoptimering
 • Gode priser sammenlignet med andre webshopsystemer

Som du kan læse ovenfor, er der mange rigtig gode grunde til at vælge Shopify. Som sidst nævnt er Shopify forholdsvist billigt og det fås i følgende pakker:

 • Basic – 29$ + 2,9% pr salg
 • Professional – 79$ + 2,6% pr salg
 • Unlimited – 179$ + 2,4% pr salg

Er du en nyopstartet webshop anbefaler jeg, at du vælger den mindste pakke. Den er super, hvis du gerne vil hurtigt i gang, og den har de funktioner, som du har behov for, for at komme i gang!

Lad os komme i gang med at få opsat Shopify!

Opret dig på Shopify

Det første du skal gøre, er at oprette dig som bruger på Shopify. De første 14 dage er gratis, og du kan i denne periode opsætte en prøveshop, så du kan teste helt gratis om Shopify nu også er noget for dig!

GÅ TIL SHOPIFY

Du kommer nu ind til denne side:

hvordanlavermanenwebshopSkriv din email adresse i feltet og klik på den grønne knap ”Get started”.

På det næste billede du får op, skal du udfylde din email og dit password.

lavenwebshopNår du har gjort dette, skal du klikke på den grønne knap ”Create your store”.

Du skal nu vælge, om du vil oprette en webshop, eller om du vil bruge Shopify som POS system i en fysisk butik. Du skal vælge ”Online store”, hvis du følger denne guide.

Du kommer nu til følgende vindue, hvor du skal udfylde dine kontaktoplysninger.

oplysninger

Når dette er gjort, skal du klikke ”Next”.

Efterfølgende bliver du sendt videre til et vindue, hvor du skal udfylde lidt informationer om din virksomhed. Det har jeg valgt ikke at tage med i denne guide, da det er lige til.

Du er nu inde i Shopifys interface, hvor du bliver du budt velkommen. Som du kan, er din prøveperiode lige begyndt, og den løber i 14 dage. Er du sikker på, at det er Shopify, du vil bruge, så anbefaler jeg at opgradere med det samme, da det åbner for lidt flere funktioner.

Shopify kommer også med en step by step guide til, hvad du skal gøre, inden du lancerer din webshop.

velkomentilshopify

 • Opsæt domæne

Det er nemt at opsætte dit domæne i Shopify. Ønsker du at bruge et .com domæne kan du købe og hoste det direkte hos Shopify. Det anbefaler jeg at gøre, hvis du skal have din shop liggende på et .com domæne.

Du skal ude fra ”home” klikke på knappen ”Add domain”.

Tilføj domæneDu kommer nu til følgende side, hvor du skal vælge, om du vil tilføje et eksisterende domæne eller vil købe et nyt domæne. Jeg tager i denne guide udgangspunkt i, hvordan du opsætter et .dk domæne, og du skal derfor tilføje et domæne, som du allerede ejer, hvis du følger denne guide.

Skriv dit domæne i feltet og tryk på ”Add domain”.

Nu kommer du videre til dette vindue, og nu er det vigtigt, at du holder tungen lige i munden.

a-record

Som du kan, skal du pege din A record over på Shopifys IP adresse. Dette skal du gøre inde fra din hostingudbyders webhotel. Vælger du at købe et .com domæne hos Shopify, vil du ikke møde dette vindue.

Du skal gå ind i din DNS administration og rette din A record til at pege på IP adressen i ovenstående vindue. Du skal vælge A recorden for for eksempel ”eksempel.dk”.

Ønsker du en lidt mere detaljeret gennemgang anbefaler jeg, at du klikker på knappen “Go to instructions”

Når du har gjort dette, kan der gå op til 24 timer, før dit domæne peger over på din nye Shopify webshop. Det er dog sjældent, at der går så lang tid. Oftest vil det virke inden for 10 timer. Du kan dog sagtens begynde at sætte din shop op, imens du venter.

Har du ikke et sted at have dit .dk domæne, eller har du slet ikke et domæne? Jeg anbefaler at bruge UnoEuro, der tilbyder gratis DNS, og du kan derfor have dit domæne gratis.

GÅ TIL UNOEURO   

Du skal nu vælge, hvad dit primære domæne skal være, og du kan vælge at pege andre varianter af dit domæne over på dit primære. Det anbefaler jeg at gøre.

domæne

Du vil her også kunne se, når dit domæne peger over på Shopifys server.

Nu er det hele klar, og nu er det blot at afvente! Imens kan du begynde at opsætte dit tema.

Vælg tema

En af de mange fordele ved Shopify er, at der er et hav af brugervenlige, flotte, konverteringsvenlige og responsive temaer. Mange af dem er tilmed gratis! Ønsker du lidt mere professionelle temaer, anbefaler jeg, at du køber et tema. Prisen variere en smule men vil typisk ligge på et sted mellem 500-900 kroner.

Ude i venstre menu, skal du klikke på ”Online store”. Vælg nu kategorien ”themes”

Du kommer nu ind i Theme store, hvor alle temaer ligger. Du kan let sortere på priser, branche og forskellige ting, som temaet skal kunne.

installer-tema

Theme store ser sådan ud – nem og overskuelig. Det er muligt at få en live demo af hvert tema, hvor du kan teste det af og se de forskellige funktioner.

Når du har installeret et tema, som du kan lide bliver du sendt tilbage til din shop. Du kan vælge at gøre det til dit primære tema med det samme, eller du kan vente. Køber du et tema, vil du blive sendt videre til et check-out-flow, hvor du efterfølgende bliver sendt tilbage til din shop. Temaet kommer til at ligge på din Shopify konto.

Når du har installeret dit tema, har du mulighed for at personliggøre det og rette i tekst og farver. Mulighederne for dette variere lidt alt efter hvilket tema, du har. Nogle temaer, kan det være, du skal ind i koden for at rette i nogle enkelte ting.

Du kan personliggøre dit tema ved at følge

Online store > Themes > Customize Theme

personliggør tema

Funktioner i Shopifys interface

Vi kommer i dette afsnit igennem Shopifys interface, hvor du får en gennemgang af menupunkterne, samt hvad du ændre de pågældende steder.

velkomentilshopify

Home

Dette er din startside i Shopify, og du får her et overblik over dine salg, åbne ordrer, varer der er ved at være udsolgt. Et rigtig godt sted, hvis du skal danne dig et overblik over, hvordan det står til med din shop.

Orders

I punktet orders kan du danne dig et overblik over alle dine ordrer. Det er her du behandler dem – altså lukker, annullerer, tilknytter kommentarer og så videre. Rigtig nemt og overskueligt.

Products

Her opretter du og redigere produkter. Du kan nemt beskrive, tilføje billeder og rette i din sidetitel og metabeskrivelse.

Customers

Få et overblik over dine kunder, og hvem der har oprettet sig som bruger på din webshop. Du kan blandt andet finde tilbagevendende kunder.

Reports

Her kan du finde ud af, hvordan det går i din shop. Du kan få forskellige rapporter som for eksempel ”salg per time” og ”salg per kanal”. Et super godt værktøj, hvis du vil dykke ned i statisk og optimere din shop ud fra det.

Discounts

Lav rabatkoder og få et overblik over, hvor mange gange de er blevet brugt!

Online store

Her laver du dine sider, blogindlæg, navigationen, finder tema og opsætter domæne.

Apps

Shopify har en rigtig god app store, hvor du kan få apps til rigtig mange ting! Shopify laver selv en række apps, der gør livet som webshopejer noget nemmere. Ydermere findes der her en række integrationer til for eksempel mailchimp. Er du seriøs med din shop, bør du tjekke Shopifys App Store ud!

Settings

Her styrer du alt det lidt mere tekniske på din webshop. Du opsætter for eksempel betaling, redigerer i ordrebekræftelser, opsætter fragt, styrer dit check-out flow og så videre.

Det var en hurtig gennemgang af Shopifys funktioner. Som nævnt tidligere er systemet enormt brugervenligt, og du kommer uden tvivl til at lære det hurtigt. Shopify har også selv en lang række guides liggende, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang samt komme endnu bedre ind i de enkelte funktioner.

GÅ TIL SHOPIFY

Ønsker du hjælp til Shopify findes der et hav af eksperter derude, der sidder klar til at hjælpe dig med at få opsat en rigtig fed shop, der kan få flyttet nogle varer!

Jeg håber, at du har fået noget ud af at læse min guide, og så vil jeg ønske dig meget held og lykke med din webshop!

Gå tilbage til blog.