Undgå fejl ved backup

gode-råd-til-backupDet er altid en god idé at tage backup af dine vigtige data. Dette bør du også gøre af din hjemmeside, da du kan risikere at miste den, hvis du ikke tager backup af den. Der kan nemlig ske ting, som man ikke er forberedt på, og derfor anbefaler vi, at det er noget, du gør jævnligt. Det kan for eksempel ske, hvis din hjemmeside bliver hacket og lignende. Med en backup kan du hurtigt gendanne den igen. Det er dog ikke ligetil at tage en backup, og skal den virke, kræver det at den tages ordenligt. Det har vi her hos Findhosting skrevet en artikel om.

Den tekniske del

Når du tager backup, skal du sikre dig, at der ikke er nogle vigtige ting, der går tabt. Dit webhotel vil have flere forskellige ting, der skal tages backup af. Det er eksempelvis din mail, dine filer, dine databaser og så videre. Der er mange ting, du skal gøre dette med for at sikre dig, at du ikke mister vigtige ting. Mange kendte systemer som eksempelvis Cpanel, der bruges af mange danske udbydere af hosting tilbyder, at du kan tage backup af enkelte ting eller af flere. Det er en smart service, da det kan virke meget uoverskueligt at skulle i gang med en backup, hvis det ikke er din stærke side. Generelt anbefaler vi, at du tager backup af alt på din hjemmeside, så du er sikker på, at du ikke mister vigtige data.

Manglende plads

Der er oftest en automatisk backup funktion i de fleste webhoteller, som du kan gøre brug af. De backups, der bliver taget her, vil dog blive lagt i roden på dit webhotel, og det tager altså noget af den plads på dit webhotel, der skal hoste din hjemmeside. Har du derfor ikke så meget plads på dit webhotel i forvejen, kan det godt give problemer med manglende plads. En måde, du kan fixe dette problem på er for eksempel ved jævnligt at downloade de forskellige backups på dit webhotel, så du har dem liggende, hvis uheldet skulle være ude. Så er du også sikret, hvis nu du skulle miste en backup på din server, har du altså en klar.

Vi anbefaler ved Findhosting.dk at du altid sørger for at have godt med plads på dit webhotel, når du skal have taget en backup, så sikrer du dig, at der ikke går noget galt.

Få styr på dine downloads

Det er ganske normalt at downloade backups, da det kan være praktisk at have det. Det er dog også ofte et sted, hvor mange fejler. Der kan nemlig forekomme fejl ved internetforbindelsen, da det er en meget stor fil, der skal hentes ned. Det kan gøre backup filen ubrugelig, og derfor er det også vigtigt at gøre dette rigtigt. Det er altid en god idé at tjekke din backup fil, efter du har lavet den for at se, om der er sket fejl med denne. Mister du din hjemmeside og står med en backup fil, der ikke kan bruges, er det rigtig problematisk.

Rigtig mange gange held og lykke med dine backups i fremtiden. I vores oversigt over billige webhoteller, kan du se, hvor ofte der tages backup. Husk dog altid at sikre pladsen.

Gå tilbage til bloggen