En god VPN-udbyder finder du sådan her

Du køber adgang til VPN på nettet, og her har du mulighed for at købe servicen hos forskellige udbydere. Ofte får du adgang til en overskuelig app, som håndterer den daglige brug af forbindelsen, med i købet. Ved at tegne et abonnement på serveren, vil du modtage en e-mail med instrukser, så du kan få installeret VPN-appen på din computer eller smartphone. Der er mange udbydere på markedet, og det kan vanskeligt at vælge, det kan næsten virke helt uoverskueligt, at finde den udbyder der passer bedst til dit behov. 

Vær opmærksom på følgende når du skal vælge din nye VPN-udbyder 

  • Du kan downloade VPN på nettet, og det koster normalt penge, især hvis du ønsker at have en højere hastighed og ønsker at undgå reklamer. Gratis VPN er stadig en god mulighed, hvis disse kriterier ikke gælder dig. 
  • Tjek om VPN-forbindelsen fungerer på almindelige styresystemer som Windows eller iOS, så du ikke køber et abonnement du ikke kan bruge. Nem opsætning er at foretrække og læs altid brugeranmeldelser af de forskellige VPN-tjenesten online før du bestemmer dig. Det kan være med til at hjælpe med at finde den bedste udbyder til dig. 
  • Undersøg om dine data gemmes af udbyderen. Hvis du ønsker at være helt anonym, skal du vælge en udbyder der ikke gemmer dine data. Vær dog opmærksom på at en offentlig myndighed kan kræve din data-log udleveret, hvis de fremviser en dommerkendelse.
  • Priserne kan variere meget. Faktisk kan du finde udbydere der tilbyder servicen gratis, på samme tid kan du finde udbydere der tager helt på til 100 kroner per måned. Derfor er det vigtigt at vælge det abonnement, som dækker dit behov.
  • Hastigheden på din internetforbindelse kan blive langsommere af din VPN-forbindelse, her er abonnementsprisen ofte en vigtig faktor. 
  • Undersøg om VPN-forbindelsen kan bruge servere i alle lande, eller om der er begrænsninger. 
  • Undersøg om udbyderen anvender en server i Danmark, dette kan have en positiv betydning for din internethastighed. 
  • Husk at selv med en VPN-forbindelse, skal du stadig være forsigtig på nettet – især på offentlige wifi spots skal du være forsigtig. VPN beskytter dig fx ikke på samme måde som antivirusprogrammer 

Identificer dine behov

Vi har alle forskellige krav til en VPN-forbindelse, derfor er det vigtigt du identificerer dine behov, og finder den bedste udbyder til at dække præcis de behov, så undgår du at betale for noget, du ikke har brug for.