Er webhotel og hosting det samme?

Dette indhold er sponsoreret

Når man benytter et webhotel, får man hostet sin hjemmeside, hvilket betyder, at den ligger på et eksternt firmas servere. 

Et webhotel giver dig adgang til at oprette og hoste din egen hjemmeside. Det giver dig også adgang til dine egne mailadresser og plads til filer. 

Når du har oprettet og designet din hjemmeside, skal den hostes et sted, så folk kan finde og se den. Det kaldes webhosting, og det er en af de ting, du skal have styr på før lanceringen af siden. 

Du kan enten vælge at leje plads på et webhotel eller hoste din hjemmeside selv. Da det er teknisk at hoste en hjemmeside, skal du være sikker på, at du har in-house ressourcer til opgaven. Ellers er det en fordel at benytte sig af et webhotel. 

Find de bedste webhoteller på Tjekbredbånd.dk, hvis du ikke har intern serverkapacitet til at hoste din hjemmeside.

Hvad er et webhotel

Et webhotel er et sted, hvor man kan leje sig plads til sin egen hjemmeside. Dette gøres typisk ved at man betaler et fast månedligt beløb for en given mængde dataplads og båndbredde. Nogle steder kan det dog også være muligt at betale per brugt GB data eller båndbredde. 

Et webhotel fungerer sådan, at der på serveren ligger en række forskellige hjemmesider, og alle de forskellige hjemmesider har adgang til deres eget lille stykke af serveren. På denne måde kan man have flere hundrede eller tusinde hjemmesider liggende på samme server uden, at det giver problemer for nogen af dem. 

Fordelen ved et webhotel er bl.a., at man ikke selv behøver at have en server stående i sin bolig – og dermed undgår man også selv at skulle holde denne vedlige. 

Ulemperne ved et webhotel kan være, at man ikke har fuld kontrol over sin hjemmeside, da det jo er serveren som hoster siden. Derfor kan det ske, at ens side bliver taget ned af hosting-udbyderen uden varsel, hvis denne finder siden i strid med deres regler eller vilkår.

Du kan læse mere om hvad et webhotel er her.

Hvad er hosting

Hosting er når man lejer sig ind på en server, hvor man kan have sin hjemmeside liggende. Dette gør man typisk hos et webhotel, og der findes utallige af udbydere på markedet. 

Man kan man typisk vælge mellem forskellige pakker, alt efter hvilket behov man har for sin hjemmeside. Det afhænger af både størrelsen på ens hjemmeside samt trafikken på den.

Kan man spare penge på disse

Ved at bruge en sammenligningsside, kan du finde ud af, om der er penge at spare ved enten at vælge et billigt webhotel fra starten eller ved at skifte til et mere prisvenligt. Det er dog vigtigt at lave en liste over krav og behov, så du ender med at finde et webhotel, der matcher disse.

Sådan vælger du den rigtige

Du vælger den rigtige ved at besvare disse spørgsmål:

  • Hvor meget trafik er der, eller regner du med at få, på din hjemmeside?
  • Hvor mange filer skal der være plads til?
  • Skal der være email tilknyttet?
  • Får du brug for kundeservice fra webhotellets side?

Ud fra dine svar kan du vælge med hjælp fra en sammenligningsside.

Webhoteller og hosting-tjenester er to forskellige ting, men de fleste webhoteller tilbyder også hosting-tjenester. Webhotellet er et sted, hvor du kan gemme dine domæner og samtidig få hostet din hjemmeside på en server.