Find den rette A-kasse til dit behov

Det er helt generelt en god ide at være medlem af en a-kasse. Det giver sikkerhed og tryghed. Men det er selvfølgelig bedst at være medlem af en A-klasse, der kan tilbyde det som du efterspørger.

Hvad er en A-kasse?

A’et i A-kasse står for arbejdsløshed. Altså en arbejdsløshedskasse. Ideen er startet at mennesker er gået sammen for at indbetale til et fællesskab, som man kunne få penge fra, når man blev ramt af arbejdsløshed. Det koncept fungerer i princippet fortsat. Du betaler til en a-kasse når du er i arbejde og kan få penge udbetalt, når du bliver ramt af arbejdsløshed. En a-kasse fungerer dermed som en form for forsikring for en indkomst og kan dermed medvirke til at give tryghed i hverdagen.

Derfor skal du være medlem

Alternativet til at få udbetalt penge fra en a-kasse, hvis du bliver arbejdsløs er ofte at modtage kontanthjælp. Kontanthjælpen er markant lavere end det du kan få via en a-kasse. Så du er økonomisk bedre stillet med a-kasse. Og du bliver dermed ikke tvunget til at ændre din livsstil så markant ved arbejdsløshed. Desuden kan du få hjælp og vejledning til hvordan du skal forhold sig som arbejdsløs via en a-kasse, og kan dermed lettere finde en ny plads på arbejdsmarkedet.

Hvornår kan du få penge?

Der er en række forudsætninger for at du kan få udbetalt penge fra din a-kasse, når du bliver arbejdsløs, Du skal blandt andet have arbejdet og indbetalt til a-kassen, hvor du altså skal have være medlem, i mindst et år inden du får penge udbetalt. Du skal stå til rådighed overfor arbejdsmarkedet, altså kunne tage et arbejde, og så skal du aktivt søge efter job. Som reglerne er lige nu skal du mindst sende to jobansøgninger om ugen. Kravet om at have arbejdet i 52 uger gælder dog ikke, hvis du lige er blevet færdig med en uddannelse.

Find den rette a-kasse til dig

Der findes naturligvis mange forskellige muligheder, hvis du leder efter en a-kasse at melde dig ind i. Inden du beslutter dig skal du sørge for at gøre dig selv det klart, hvilke behov og dermed forventninger, du har til din nye a-kasse. Først og fremmest findes forskellige prisklasser, så du skal kigge på prisen. Men desuden er det en god ide, at finde en a-kasse, der passer til dig erhverv,. Du kan også tjekke online flere steder for tilfredshedsgraden hos de enkelte a-kasser, og dermed finde frem til, hvad andre synes om de enkelte a-kasser.